גזים לתינוק בן שבוע

חיסונית
קודם כל נתחיל מהסוף: כמה מתיש שזה לא יהיה- גזים בסופו של דבר עוברים, ואפילו מהר במבט לאחור. עדיין, אין ספק שכשנמצאים בתוך התופעה, היא מתישה ולא נעימה גם לתינוק וגם להוריו. לא נעים לראות את התינוק שרק לפני מספר ימים יצא אל העולם בוכה ללא הפסקה. גזים לתינוק בן שבוע, מגיעים לרוב בגיל שבועיים ופוסקים בסביבות גיל שלושה חודשים. עם זאת, יתכן שגם בגיל שבוע יתחיל התינוק לסבול מגזים ויש מספר דרכים לעזור לו.
מהם גזים ולמה הם מופיעים?
הסיבה להופעת גזים לתינוק בן שבוע לא לגמרי ברורה. נמצא שהתופעה מתרחשת אצל תינוקות בכל רחבי העולם המערבי בלי קשר למוצא, גנטיקה או תזונה. מדובר בכאבי בטן פתאומיים וחזקים שתוקפים את התינוק כך שהוא מגיב אליהן בבכי חזק, אגרוף כפות הידיים, קירוב הרגליים אל הבטן. במיוחד בסביבות גיל שבוע, כשלתינוק אין שום אפשרות לבטא את עצמו, הבכי מותיר הורים רבים חסרי אונים. התקפי הכאבים בעקבות גזים קורים לרוב בשעות הערב, ואם ישנו הבכי החזק (השונה מבכי בעקבות רעב או עייפות- אתם כבר תלמדו לזהות) במשך שלוש שעות ויותר, שלושה ימים בשבוע ומגיע לתקופה של שלושה שבועות כנראה שהתינוק סובל מגזים. כמובן שזו הגדרה כוללת אבל נותנת לכם קנה מידה.
אז מה אפשר לעשות?
להחזיק על הידיים: עצה זו היא כמעט מיותרת כי האינסטינקט הוא קודם כל להרים את התינוק במצב בו הוא בוכה בחוזקה ומתפתל. כדאי להניע את התינוק בעדינות, הדבר יעזור גם לשחרור גזים כלואים בעזרת “גרעפס”.
החזקת התינוק בתנוחת “נמר על עץ” או “מטוס”: החזקת התינוק כך שידיו ורגליו פרושות ואתם תומכים בו בבטן ובגב היא תנוחה שיכולה להקל על כאבי הבטן ועוזרת לשרירים אותם מכווץ התינוק בזמן הכאבים להשתחרר. עצם שחרור השרירים יקל גם על מערכת העיכול וכאבי הבטן.
להביא את הברכיים של התינוק לבטן: השכבת התינוק על הגב כשהוא מונח על הברכיים שלכם, תוך קירוב הברכיים שלו אל הבטן ושחרורן יכול להקל. גם כאן השרירים מתרפים ומשתחררים והדבר מקל על הבטן.
לעטוף את התינוק בשמיכה בצורה הדוקה: לנו אולי התינוק יראה כמו מומיה, אך עבור תינוקות, במיוחד תינוקות קטנים מאוד, הידוק שמיכה סביב הגוף כולל הידיים (ללא הראש כמובן) נותן תחושה של הגנה וביטחון. גם כאן עצם הרגיעה תסייע גם בהקלה על כאבי הבטן.
להניק אך לא להגזים: יניקה היא מצב מרגיע מאוד, בוודאי עבור תינוק בן שבוע. עצם היניקה מרפה ומשחררת וגם מקלה על כאבי הבטן, אך עם זאת לא תמיד האכלה נוספת היא הפתרון (ובמקרים רבים היא דווקא מגבירה את הבעיה בגלל עודף מזון במערכת העיכול) ולכן כדאי לנסות אופציות אחרות.
לבדוק את התזונה: בגיל שבוע בוודאי ההמלצה הגורפת היא הנקה, אך אם מסיבה כלשהי אתם מאכילים את התינוק בתחליף חלב, יש לבדוק אם הוא לא רגיש ללקטוז. אפשר לנסות ולעבור לתחליף צמחי. בכל מקרה, מספר טיפות של תכשיר טבעי המקל על הקוליק יכול בהחלט לתרום למאמץ.