גזים אצל תינוקות

חיסונית
גזים אצל תינוקות מתאפיינים בהתקפי בכי וסימני כאב במשך מספר שעות, תופעה נפוצה המהווה חלק מהתפתחותו התקינה של התינוק. תופעה זו שכיחה ונפוצה המתחילה לרוב בגיל שבועיים – שלושה ונמשכת לאורך מספר חודשים. בשורות הבאות תוכלו למצוא מידע מורחב על כאבי בטן אצל תינוקות: איך מזהים, למה זה קורה וכיצד תוכלו להקל על הכאב אותו חווה תינוקכם.
גזים אצל תינוק – למה זה קורה?
גזים אצל תינוקות יונקים ו/או כאלו שאינם יונקים חלב אם, הם למעשה סוג של עוויתות אותן חווים מרבית התינוקות בחודשים הראשונים לחייהם. ברוב המקרים, הופעת גזים גורמת לכאבי בטן הבאים לידי ביטוי באי שקט בקרב התינוק והתפרצויות בכי לא מוסברות.
עד היום, לא נמצאה סיבה רפואית הגורמת להופעת גזים אצל תינוקות, כאשר הסיבה הרווחת הינה חוסר בשלות של מערכת העיכול לעכל ולספוג את המזון כראוי. חשוב לציין שתופעה זו הידועה גם בשם קוליק (COLIC), חולפת מעצמה. אך עד שזה יקרה ישנן מספר דרכים שבאמצעותן תוכלו להקל על תינוקכם.
איך מזהים ומה עושים?
בפתח הדברים, חשוב לנו לציין שהופעת גזים אצל תינוקות הינה תופעה נפוצה וכלל לא מסוכנת אשר למעט אי הנוחות שהוא חווה אינה גורמת לנזק (וככל הנראה גם אתם בגלל התפרצויות הבכי הנלוות להופעת גזים בבטן). על פי נתונים שונים נמצא כי כ-30% מהתינוקות בישראל סובלים מהופעת גזים בבטן, כאשר הסימפטום הנפוץ ביותר לתופעה היא התקף בכי הנמשך מספר שעות.
יחד עם זאת, חשוב לבדוק את תינוקכם אצל אחות טיפת חלב ו/או רופא המשפחה, וזאת על מנת לשלול גורמים רפואיים אחרים. חשוב לזכור שהבכי הוא אמצעי תקשורת של תינוקכם, ולכן, מאחורי כל בכי של תינוק עומדת סיבה בגינה הוא בוכה. תינוקות הסובלים מכאבי בטן כתוצאה מהופעת גזים בבטן, נוטים להתפרצויות בכי בעיקר בשעות אחר הצהריים והלילה, ובמקרים בהם הם חווים כאבי בטן עזים הם נוהגים לאגרף את כפות ידיהם ולקרב את רגליהם לאזור הבטן.
ברוב המקרים, תוכלו למצוא בפארמים השונים מוצרים טבעיים היכולים לסייע לתינוקכם להקלה על הכאב הנלווה להופעת גזים.
כיצד עוד ניתן להקל על תינוקכם?
ישנן מספר דרכים היכולות לסייע לכם להקל על הכאבים הנלווים לתופעת גזים אצל תינוקות. מה תוכלו לעשות בשביל להקל על התינוק המתוק שסובל מגזים?
1. הרימו את התינוק על הידיים, ערסלו אותו והרגיעו אותו
2. הרימו את תינוקכם בתנוחת “נמר על העץ”
3. עסו את התינוק בעדינות באזור הבטן
4. כשהתינוק שכוב על גבו, סדרו את רגליו בתנוחת ישיבה מזרחית וכווצו אותן מעט לכיוון הבטן
5. הימנעו מהאכלת יתר של התינוק
6. במידה ואתן מניקות, הקפידו על כללי הנקה נכונה (רשימת מאכלים מומלצים)
וזכרו, בסוף התופעה חולפת כלא הייתה